OKRUŽEN MRTVIMA SE VRAĆA NA FOX SA 8 SEZONOM U PREKO 125 ZEMALJA

OKRUŽEN MRTVIMA SE VRAĆA NA FOX SA 8 SEZONOM U PREKO 125 ZEMALJA

SVETSKA PREMIJERA DUGO OČEKIVANE 7. SEZONE JE 23. OKTOBRA NA FOX KANALU

Beograd, Srbija – 24.10.2016. – FOX, ekskluzivni međunarodni emiter serije Okružen mrtvima i globalni lider u premijernom prikazivanju vrhunske zabave, danas je saopštio da će serija imati i 8. sezonu koja će na međunarodnom tržištu biti prikazana na FOX kanalima 2017. godine počevši od 100. epizode serije.

FOX je partner kanala AMC u pripremi i produkciji serije i 2010. godine je bio prvi kanal u istoriji koji je organizovao simultano prikazivanje jedne serije na globalnom nivou. Serija Okružen mrtvima, sada u svojoj 7. sezoni, vraća se svojoj publici od 200 miliona ljudi u preko 125 zemalja i biće prikazana svuda gotovo istovremeno u nedelju, 23. oktobra kada i američka premijera na kanalu AMC.

“Na samom početku nove sezone, ne samo da smo uzbuđeni što će biti i 8. sezone, već smo uvereni da će sadašnja sezona biti veoma uspešna, s obzirom na očekivanja, interesovanje medija i neverovatan broj obožavalaca” izjavila je Šeron Tal Iguado, direktorka razvoja originalnog programa u FOX grupi.

Okružen mrtvima i dalje obara međunarodne rekorde gledanosti na FOX kanalu. Prošle godine, 6. sezona je zabeležila rast gledanosti od impresivnih 17% u odnosu na prethodnu godinu (ukupan rast od početka je 24%). I ta sezona je istovremeno emitovana u svih 125 zemalja gde postoji FOX mreža, ojačavajući strategiju kompanije zasnovanu na principu da se nudi najbolji program istovremeno u celom svetu. Još jednom je potvrđena ispravnost FOX-ove strategije da vrhunsku zabavu svim gledaocima ponude pre bilo koga drugog. 

###

O FOX KANALU

FOX je na prvom mestu u svetu među zabavnim kanalima. Brend je sinonim za drugačiju holivudsku zabavu i emituje različite programe, uključujući komediju, dramu, naučnu fantastiku, akciju i animaciju. Sveobuhvatan i širok u svojoj ponudi, prvi emituje najbolje emisije širokoj publici. Svojim međunarodnim gledaocima FOX nudi ekskluzivne, originalne i kvalitetne serije kao što su Simpsonovi, Dosije X, Okružen mrtvima, Imperija, Američka horor priča, Domovina i Vejvard Pajns. FOX se emituje na 31 jeziku u preko 255 miliona domova širom 127 zemalja van SAD. Kao rezultat te opšte sinergije, FOX je bio u mogućnosti da prvi pokrene koncept globalnih premijera najgledanijih serija i ostaje jedina međunarodna mreža koja emituje televizijske serije istovremeno kad se one prikazuju i u SAD. FOX je dostupan kao linearni SD i HD kanal i preko ovlašćenih aplikacija FOX kanala.

Informacije o seriji