FOX najavljuje datum premijere 7. sezone serije OKRUŽEN MRTVIMA

FOX najavljuje datum premijere 7. sezone serije OKRUŽEN MRTVIMA

MEĐUNARODNA PREMIJERA SEDME SEZONE SERIJE "OKRUŽEN MRTVIMA" ZAKAZANA JE ZA 24. OKTOBAR

Najtraženija serija na svetu vraća se na FOX kanal! Međunarodna premijera sedme sezone serije „Okružen mrtvima“ očekuje nas samo nekoliko sati posle emitovanja u Sjedinjenim Američkim Državama.

FOX, vodeći svetski zabavni kanal, objavio je da je međunarodna premijera sedme sezone serije "Okružen mrtvima" zakazana za ponedeljak, 24. oktobar 2016. godine.

Međunarodna premijera ove uspešne dramske serije na FOX kanalima biće samo 24 časa posle američke, i to na preko 125 teritorija, među kojima je i Srbija. Potvrđeno je da je "Okružen mrtvima" najtraženija TV serija i prema poslednjim istraživanjima ima najveći "prosečni globalni rejting traženosti" . Šesta sezona adaptacije stripa Roberta Kirkmana postigla je skok gledanosti od 37% u odnosu na prethodnu sezonu, što ju je učinilo FOX-ovom serijom broj jedan u svetu.

FOX je pionir modela simultanih premijera širom sveta, najviše 24 sata nakon američke premijere i ostaje jedini međunarodni emiter koji se služi ovom strategijom. Kao i prethodne, sedma sezona će se sastojati od 16 epizoda i biće emitovana iz dva dela. Prvih osam epizoda gledaćemo od 24. oktobra, a drugih osam u februaru 2017.

Zajedno s datumom premijere, FOX je obelodanio i prvi trejler za sedmu sezonu koji može da se pogleda OVDE.

Na nedavno održanom Comic Con-u u San Dijegu nije otkriveno ništa u vezi s neizvesnim krajem prethodne sezone, ali producent Skot M, Gimpl i autor Robert Kirkman obećavaju da će prva epizoda sedme sezone biti vredna čekanja i da će gledaoci saznati koji od glavnih likova će napustiti seriju. Pored najave da će Džefri Din Morgan, koji tumači lik Negana, postati deo stalne glumačke postave, prikazana je i fotografija novog živopisnog lika Ezekiela (igra ga Kari Pejton), koji je poznat čitaocima stripa kao lider nove grupe preživelih.

O SERIJI "OKRUŽEN MRTVIMA"

Zasnovana na stripu Roberta Kirkmana (u izdanju Image Comics), serija "Okružen mrtvima" poslednje četiri godine je najgledanija televizijska drama za ciljnu grupu od 18 do 49 godina. "Okružen mrtvima" ispreda priču o periodu posle zombi apokalipse i prati grupu preživelih koju predvodi policajac Rik Grajms, u potrazi za bezbednim mestom. Izvršni producenti serije koju je kritičar "Varajetija" ocenio kao stvarni fenomen su Skot Gimpl, Robert Kirkman, Gejl En Herd, Dejvid Alpert, Greg Nikotero i Tom Luz.

O FOX-U

FOX je najgledaniji zabavni kanal na svetu. Taj brend je sinonim za inovativnu holivudsku zabavu i nudi najrazličitije programe, među kojima su komedije, drame, naučna fantastika, akcija i animirani sadržaji. Sa svojom širokom ponudom donosi najbolji program različitom auditorijumu. FOX ekskluzivno nudi gledaocima širom sveta serije kao što su "Dosije iks", "Izgnanik", "Simpsonovi", "Okružen mrtvima", "Imperija", "Američka horor priča", "Domovina" i "Vejvard Pajns". FOX je dostupan na 31 jeziku i može se gledati u preko 255 miliona domova u 127 država van SAD. Zahvaljujući globalnoj sinergiji, FOX nudi istovremeno emitovanje ključnih serija i ostaje jedina međunarodna mreža sposobna da svuda pusti seriju paralelno sa emitovanjem u SAD. FOX se može gledati i kao linearni SD ili HD kanal, kao i preko FOX aplikacije.