Presuda

12+12+
TM & © 2016 CBS Studios Inc. All Rights Reserved.
Presuda

Sinopsis

Advokat i bivša Prva ćerka Hejz Morison prihvata posao koji joj nudi njen seksi neprijatelj Vejn Volis kako bi izbegla zatvor za posedovanje kokaina, što bi naškodilo kandidaturi njene majke za senat.

Epizode

Sezona 1
 • 1

  Pilot

  +

  Prvi slučaj koji Hejzova želi da istraži je slučaj bivšeg igrača srednjoškolskog fudbala koji je osam godina proveo u zatvoru zbog ubistva devojke. Imaju samo pet dana da provere da li je istraga bila regularna.

 • 2

  Most i suženo vidno polje

  +

  Hejzova se suprotstavlja Volasu dok istražuje slučaj koji je pokrenuo njegovu karijeru pre deset godina. Tri mlada belca su priznala da su silovali i opljačkali mladu crnkinju. Slučaj donosi veliko iznenađenje.

 • 3

  Bacanje bombi

  +

  Dok se ekipa žustro raspravlja oko toga da li "loši ljudi" takođe zaslužuju pravdu, rade na tome da oslobode političkog aktivistu sa upitnim shvatanjima. On je u zatvoru jer je podmetnuo bombu u džamiju i tako ubio istaknutog imama i tri sledbenika.

 • 4

  Mamino malo breme

  +

  Hejzova i njen tim istražuju veoma osetljiv slučaj majke Peni osuđene za ubistvo njenog autističnog sina. Najupečatljiviji dokaz na suđenju bio je njen video-blog u kojem priznaje da se plaši zbog njenog nasilnog sina.

 • 5

  1-procentni rastvor

  +

  Hejzova pokušava da sanira štetu nakon kontroverznog intervjua, kako bi ograničila posledice po njenu porodicu i kampanju njene majke.

 • 6

  Diže se oluja

  +

  Slučajna smrt mladog crnca kojeg je upucao policajac pokreće rasnu oluju i inspiriše Hejzovu da preispita kontroverzan slučaj Porše Vilijams, posvećene aktivistkinje za građanska prava koja je osuđena za ubistvo.

 • 7

  Jednostavan čovek

  +

  Sledeći slučaj koji Hejzova prihvata je slučaj Lea Skarlate, čoveka sa ograničenim mentalnim sposobnostima, koji je završio u zatvoru jer je izazvao požar u porodičnom restoranu u kojem je neko nastradao. Hejzova shvata da je uzela prevelik zalogaj.

 • 8

  Loš posao

  +

  Jedinica se bavi slučajem Sijere Mejsi, tinejdžerke koja je kidnapovana pre deset godina i smatrana mrtvom - sve dok nije pobegla od svog kidnapera nakon što je on doživeo srčani udar i umro.

 • 9

  Drugačija vrsta smrti

  +

  Volas donosi slučaj zatvorenika Erla Slavita koji je bio osuđen na smrt zbog ubistva tužioca Toma Sajmona, Volasovog prijatelja. Volas želi da se uveri da je Erl počinio zločin, ali otkrije mrlje na Sajmonovom ugledu.

 • 10

  Nije u redu

  +

  Nakon što su Hejzova i Volas proveli strastvenu noć zajedno, ona oprezno razmatra njihovu vezu. U isto vreme pokušava da se iskupi za gubitak u slučaju Erla Slavita i nagovara Jedinicu da pomno istraži slučaj Sofi Hauzen.

 • 11

  Crna orhideja

  +

  Dok se Hejzova i Volas bore da nađu ravnotežu između profesionalnog i privatnog, pozvani su na mesto zločina koje odgovara načinu rada zloglasnog ubice Crne orhideje. Da li je reč o imitatoru, a čovek koji je u zatvoru je zapravo nedužan?

 • 12

  Neprijateljski ratnik

  +

  Bivši predsednik Morison poseti Hejzovu i traži od nje i Jedinice da preuzmu slučaj Omara Abasa, muslimana i američkog građanina koji je proveo godine u vojnom objektu bez suđenja jer je navodno planirao napad hemijskim oružjem.

 • 13

  Prošlost, prolog i sve što sledi

  +

  Hejzova istražuje slučaj Džerarda Harisa optuženog da je ubio svoju ženu. Hejzova veruje u njegovu nevinost.