Mladi Montalbano

12+12+
Mladi Montalbano

Sinopsis

Ova serija s radnjom smeštenom u početak devedesetih prikazuje kako je Montalbano postao ono što jeste, od prvih zadataka u brdima Maskalipe pa do prekomande u Vigatu, gde je Montalbano živeo kao dečak.

Epizode

Sezona 2
 • 1

  Čovek koji je išao na sahrane

  +

  Paskvalino već godinama ima naviku da posećuje sahrane. Iako nema neprijatelje u gradu, jednog dana biva brutalno ubijen. Njegova smrt deluje neobjašnjivo, dok nestanak žene povezane sa njegovim bivšim poslodavcem ne da Montalbanu prvi trag.

 • 2

  Soba broj 2

  +

  Mimi želi da bude svedok na Salvovoj svadbi, ali Salvo ima druge planove. Montalbano prihvata nove slučajeve. Požar u hotelu u kojem je nastradao čovek je namerno izazvan požar, a policija prima upozorenje da će ljubomoran muž ubiti svoju ženu.

 • 3

  Smrt na moru

  +

  Montalbano istražuje naizgled slučajnu smrt ribara i otkriva dalekosežne kriminalne aktivnosti. Tokom istrage, Facio deluje odsutno i Montalbano saznaje da je prihvatio da posle posla štiti lokalnu porodicu zbog pretnji smrću.

 • 4

  Poravnanje

  +

  Prošlo je tek mesec dana od kada su se Livija i Salvo razišli. Salvo je mračan i zbunjen. Tokom istrage krađe, traži pomoć od bankarke Stele Parenti, koja ga poziva da izađu. Montalbano istražuje smrt lekara zbog koje razmišlja o ljubavi.

 • 5

  Pošten lopov

  +

  Salvo traži premeštaj u Đenovu kako bi bio bliži Liviji, ali je jasno da će teško napustiti Siciliju. Montalbano istražuje nestanak mlade žene i niz neobičnih provala u kojima su ukradene veoma male svote novca.

 • 6

  Kajsija

  +

  Sve je spremno za Salvov premeštaj u Đenovu osim samog Salva. Dok razmišlja o novom životu daleko od Sicilije, posvećuje se poslednjoj istrazi smrti mlade žene nađene u smrskanom autu u podnožju litice. Montalbano veruje da je u pitanju ubistvo.