Elementarno

12+12+

Ponedeljak 17:10

Promo

Sezona 1
00:30

Sledeće emitovanje

 1. Ponedeljak 28 septembar u 09:30

  Sve moje bivše žive u Eseksu (E04 - S04)

 2. Ponedeljak 28 septembar u 17:10

  Igre pod nogama (E05 - S04)

 3. Utorak 29 septembar u 02:40

  Igre pod nogama (E05 - S04)

Sinopsis

Moderna verzija Šerloka Holmsa, smeštena u današnji Njujork.

Epizode

 • 1

  Neograničena otpornost na bol

  +

  Holms se suočava sa lekarskom dijagnozom koja ugrožava njegovu karijeru i trezvenost i upoznaje Majkla. Majkl govori da mu je Šerlok pomogao da prevaziđe sopstvenu bolest zavisnosti.

 • 2

  Jednom kad isključiš Boga

  +

  Votsonova i njena polusestra Lin imaju različite rekacije na smrt njihovog otuđenog biološkog oca. Holms i Votson tragaju za ukradenom pošiljkom plutonijuma, za koju se plaše da će biti upotrebljena u pravljenju prljave bombe.

 • 3

  Pritiskajući dugmiće

  +

  Holms i Votsonova ulaze u svet retkih antikviteta dok istražuju smrt čoveka tokom imitacije Američkog rata za nezavisnost. Holmsa ljuti trajanje njegovog kognitivnog oporavka i pronalazi utehu u prijateljstvu sa Majklom.

 • 4

  Isteklo nam je vreme

  +

  Votsonova razmatra da napravi veliku promenu u životu nakon što pročita izveštaj iz psihološke terapije. Holms i Votson istražuju ubistvo bivšeg psihologa Votsonove.

 • 5

  Delići

  +

  Holms i Votsonova ponavljaju Holmsove korake nakon što otkriju da on poseduje odrubljenu glavu i nema sećanja od prethodnih šest sati.

 • 6

  Daj mi prst

  +

  Holms i Votsonova ulaze u svet nuklearne bezbednosti dok istražuju ubistvo bivšeg pripadnika jakuza. Kapetana Gregsona iznenađuje lično priznanje njegove ćerke Hane, narednika u policiji.

 • 7

  Trezni pratioci

  +

  Holms i Votsonova love serijskog ubicu nakon što se dogodi ubistvo u njihovom unutrašnjem krugu ljudi. Holmsov neurološki oporavak usporava i njegova borba za trezvenošću postaje sve jača dok lov za ubicom postaje njegova opsesija.

 • 8

  Peščana zamka

  +

  Holms i Votsonova traže ubicu žene čije je telo bilo zaliveno betonom. Njihova istraga vodi ih u svet ekološke tehnologije. Votsonova povećava svoju zainteresovanost za usvajanje deteta.

 • 9

  Niko nije večan

  +

  Holmsov bivši nadzornik za trezvenost traži pomoć u ilegalnom postupku kako bi spasao brata. Holms i Votsonova istražuju trovanje profesora biologije koji je radio na tajnom genetičkom projektu.

 • 10

  Avanture nove Sobekneferu

  +

  Šerlok i njegov otac Morlend Holms pokušavaju da poprave svoj zategnut odnos nakon smrtnog slučaja u porodici. Holms i Votsonova vide vezu između najnovijeg slučaja i sveta egipatskih antikviteta kada krenu u potragu za ubicom koji mumificira žrtve.

 • 11

  Dušo, daleko si dogurala

  +

  Holms i Votsonova traže ubicu koji je povezan sa industrijom cigareta nakon što je advokat, koji je pregledao finansije velikog distributera cigareta, ubijen.

 • 12

  Susret sa Tvorcem

  +

  Detektiv Bel razmatra da napusti njujoršku policiju nakon što odbija jedinstvenu priliku za unapređenje. Klijent angažuje Holmsa i Votsonovu da istraže nestanak mlade žene koja je na internetu vodila dvostruki život u vidu finansijske domine.

 • 13

  Diši

  +

  Holms i Votsonova istražuju trovanje stručnjaka za selidbu i otkrivaju da je žrtva godinama vodila dvostruki život kao plaćeni ubica. Votsonin put ka usvajanju deteta otežan je kućnom posetom socijalne službe.

 • 14

  Kroz maglu

  +

  Holms i Votsonova pomažu detektivu Belu nakon što su on i svi u policijskoj stanici napadnuti biološkim oružjem. Tokom istrage, kapetan Gregson i detektiv Bel počinju da sumnjaju u to da su zatvoreni u stanici sa počiniocem.

 • 15

  Kako napredovati

  +

  Holmsova i Votsonova istraga ubistva profesora veronauke šalje ih u potragu za okultnim. Holms i Votson pripremaju spisak mogućih zamena za detektiva Bela, koji će izgleda biti pozvan da se pridruži američkim maršalima.

 • 16

  Neverovatna dolina lutaka

  +

  Holms i Votsonova otkrili su da je ubistvo inženjera robotike povezano sa njegovim revolucionarnim tajnim istraživanjem teleportacije. Detektiv Bel isključen je iz obaveznog predmeta koji mora da položi za svoj master jer se instruktor lično protivi Belu.

 • 17

  Crvi se uvuku, crvi se izvuku

  +

  Holms i Votsonova istražuju nekoliko motiva za ubistvo nakon što je zoolog ubijen zbog svojih brojnih ljubavnih afera i svog istraživanja. Holmsu je ukraden identitet nakon što su njegovi medicinski podaci nestali.

 • 18

  Vizije Normana P. Horovica

  +

  Holms i Votsonova love ubicu koji bira žrtve na osnovu predviđanja jednog pokojnika koji je predvideo smrti drugih, uključujući i ubistvo Šerloka Holmsa.

 • 19

  Štreberski tumač

  +

  Holms i Votsonova pokušavaju da pronađu nestalu ženu kada Harlan Empl, Holmsov prijatelj i stručnjak za matematiku, postaje glavni osumnjičeni u njenom nestanku.

 • 20

  Spreman za vezivanje

  +

  Holmsov i Votsonin opaki sukob sa Šerlokovim bivšim prijateljem Majklom uzima maha kada se ispostavi da je najnovija žrtva bila meta serijskog ubice.

 • 21

  Šta god ostalo, koliko god se činilo nerealnim

  +

  Holms i Votson suočavaju se sa najvećim izazovom dosad nakon što istraga ubistva ugrozi njihovu saradnju.