Isterivač đavola

12+12+
The Exorcist © 2017 Fox and its related entities. All rights reserved.
Isterivač đavola

Sinopsis

Zasnovan na istoimenom hororu iz 1973. godine, Isterivač đavola je psihološki triler koji prati dva veoma različita sveštenika koji rešavaju užasan problem demonskog opsedanja u jednoj porodici.

Epizode

Sezona 1
 • 1

  Prvo poglavlje: I vika moja nek izađe preda te

  +

  Nešto nije u redu u kući Rensovih. Andžela sumnja na demonsko opsedanje i poziva u pomoć dva sveštenika: progresivnog, ali naivnog oca Tomasa Ortegu i svetog ratnika oca Markusa Kina. Zajedno će biti uvučeni u noćnu moru koju je teško i zamisliti.

 • 2

  Drugo poglavlje: Lupus in fabula

  +

  Biskup Igan odbija da da dozvolu Tomasu da izvrši egzorcizam na Andželinoj ćerki. Otac Markus se odvaja od reda i udružuje snage sa Tomasom, iako ga moli da izbaci svoju bivšu Džesiku iz srca i života. Odnos porodice Rens sa demonom se produbljuje.

 • 3

  Treće poglavlje: Pusti ih da uđu

  +

  Ket je teško da se suoči sa činjenicom da je njena prijateljica Julija mrtva. Tražeći dozvolu da uradi egzorcizam, Markus i Tomas nose papi snimak iz kuće Rensovih, ali dobijaju vesti koje će zauvek promeniti Markusov život.

 • 4

  Četvrto poglavlje: Pokretni praznik

  +

  Anđela je uznemirena jer se stanje njene ćerke pogoršava. Demon usmerava svoju pažnju na nevine žrtve. Tomas i Markus moraju da odluče da li da se usprotive crkvi i ipak urade egzorcizam.

 • 5

  Peto poglavlje: Moja krivica

  +

  Počinje egzorcizam. Dok se oluja veka spušta na Čikago, otac Tomas i Markus upuštaju se u duhovnu borbu sa demonom. Ali demon je spreman i čeka sa nekoliko trikova u rukavu.

 • 6

  Šesto poglavlje: Jutarnja zvezda

  +

  Mediji napadaju porodicu Rensa nakon što su saznali za Kejsinu opsednutost. Dok je Kejsina priča na svim naslovnicama, otac Tomas dolazi u centar pažnje medija.

 • 7

  Sedmo poglavlje: Otac laži

  +

  Porodica Rense počinje da se raspada nakon što je prošlo nekoliko dana bez ikakvih vesti o njihovoj nestaloj ćerki. Markus moli majku Bernadet za pomoć oko njegovog najnovijeg problema.

 • 8

  Osmo poglavlje: Ožalošćeni

  +

  Dok Markus, Tomas i majka Bernadet žure da pobede demona, porodica Rens je pred sukobom. Poseta pape je za nekoliko dana, pa neprijatelji crkve preduzimaju agresivne nove poteze.

 • 9

  Deveto poglavlje: 162

  +

  Uoči posete pape Sebastijana Čikagu, Markus i njegovi saradnici pokušavaju da izbegnu potencijalnu tragediju. Tomas je dobio priliku koja može da mu promeni život, ali hoće li njegovi gresi iz prošlosti ugroziti njegovu budućnost u crkvi.

 • 10

  Deseto poglavlje: Tri sobe

  +

  Sve je vodilo ka ovom trenutku. Pre četrdeset godina, demonu je uskraćena njegova nagrada. Sada ne preza ni pred čim da uništi Anđelu Rens i njenu porodicu. Njihova jedina nada su dva čoveka: Markus i Tomas, ali vreme svima ističe.